b
 
deze maand
 
Hai!
 
In dit nummer van betrokkenuitvaartenTips:
 
berichtje van Gita
 
hoofdartikel
eZine nr. 1, jaargang 2013  
Januari eZine van
betrokken uitvaarten.

Verschijnt iedere maand
rond de 15e. Je ontvangt
dit eZine omdat je je
opgegeven hebt als abonnee.
Met de link onderin deze
mail kun je je abonnement opzeggen of wijzigen.
 
Deel de tips en verhalen!
Stuur dit eZine alsjeblieft
door aan iemand voor wie
deze informatie ook
waardevol is.


beste lezer, 
 
Een nieuw jaar! Nieuwe kansen. Na twee jaar bijna iedere maand een magazine te hebben geschreven was mijn inspiratie voor het schrijven van magazines aan het einde van het vorige jaar uitgeput. 
 
Van diverse kanten hoorde ik wel dat de verhalen op prijs gesteld werden, maar toch lukte het me niet, om de pen op te pakken. Ik hoop dat ik met onderstaande verhaal de impasse in mezelf heb doorbroken. Als er onderwerpen zijn waar je graag wat over zou willen horen, hoor ik dat graag van je. Ik zal de aangedragen onderwerpen, proberen te verwerken in een verhaal of feiten-relaas.


"sneeuw" perikelen
 
Op een besneeuwde ochtend richt ik mijn auto in voor een begrafenis. Er is niet zoveel geld in de familie en gezamenlijk hebben we besloten dat we mijn auto zullen gebruiken als rouwauto. Dat betekent voor mij, dat ik al mijn uitvaartbenodigdheden, en dat is nogal veel, uit mijn auto haal en in de kast stal, die mijn zusje voor mij in de hal heeft gemaakt. De auto staat gelukkig voor de deur. Ik hoef alleen een stukje bij de achterklep door de sneeuw te baggeren. Als de auto helemaal leeg is, klap ik de achterbanken neer, de voorbank van de bijrijder helemaal naar voren en de leuning weer naar achteren, zodat er ruimte is om de kist te plaatsen. Om die er makkelijk in te kunnen schuiven, heb ik een lange plank gemaakt, die ik in de auto plaats en vastmaak met een band. Mijn schaarwagen, om de kist te kunnen verplaatsen, leg ik achter de bestuurders stoel, samen met mijn tas met officiële documenten (heel belangrijk) en de condoleance spullen. Ruim op tijd ben ik klaar en besluit nog een kop koffie te drinken, voordat ik naar het rouwcentrum rijd, om de lege kist op te halen. Samen met de familie zullen we daar thuis de overleden vrouw inleggen, voordat we naar de begraafplaats rijden.
Als ik uiteindelijk de auto in stap om te gaan en de auto wil starten, hoor ik het angstvallige geluid dat een motor maakt als de accu leeg is. Ik kijk omhoog en zie het leeslampje nog branden. In het donker heb ik het lampje een paar dagen geleden aangezet om mijn kilometerstand op te schrijven. Twee dagen! Te lang! De accu is echt helemaal leeg.

De adrenaline racet door mijn lichaam. Er zit zo meteen een hele familie op me te wachten en ik sta hier en kan niet weg. Ik bel mijn rouwcentrum, hulp en toeverlaat in nood. “Cees, mijn auto doet het niet. Heb je nog, a la minuut, een rouwauto tot mijn beschikking voor de komende uren?” Helaas zijn alle verzorgers/chauffeurs onderweg. Maar twee ervan zijn vlak bij mij in de buurt en worden opgetrommeld. 10 minuten later staan ze bij me voor de deur om me in ieder geval naar het rouwcentrum te brengen. Daar zijn de rouwauto’s en de kist, die ik mee moet nemen. Als we de garage van het rouwcentrum inrijden, staat Cees daar: “Zeg ik heb niemand die de rouwauto voor je kan rijden, want ze hebben allemaal ander werk, maar kan je zelf de Chevrolet besturen?” Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Het lijkt me grandioos. De jongens leggen me uit, hoe ik de achterdeur moet open maken, moet schakelen, en waar het licht zit en prenten me natuurlijk in het licht nu niet aan te laten staan. Ze schuiven de kist voor me in de Chevrolet en overhandigen de sleutels. Ik rijd voorzichtig de garage van het rouwcentrum uit de besneeuwde stad in. Iets later dan de afgesproken tijd, maar wel met een chique auto rijd ik even later bij de familie voor.
 
Meer weten? Bel 06-20405561 of mail.

over Gita

Gita Beets is de vrouw achter het bedrijf betrokken uitvaarten, uitvaartverzorging in Den Haag. Zij heeft ruimte, tijd en aandacht voor families, voor jong en oud, om bewust en actief afscheid te nemen van degene die hen lief is. Door een betrokken en warm afscheid kan een dierbare herinnering ontstaan. Zij is lid van het netwerk uitvaartvernieuwers.
 
Gita kan families in een informele sfeer ondersteunen en inspireren bij het organiseren van een uitvaart, van de opbaring tot en met de feitelijke uitvaart. Maar ze kan ook vrijblijvend een gesprek met je voeren om je te informeren over de mogelijkheden die bij je passen.

over je abonnement

Nog geen abonnee? Klik hier om je aan te melden. Je ontvangt de eZine "wat moet en 10 dingen die je zelf kan regelen bij een uitvaart".
 
betrokken uitvaarten
goudreinetstraat 574,2564 px den haag
tel: 06 - 20405561
kvk-nr: 27354781
 
betrokken uitvaarten   06 - 20405561   www.betrokkenuitvaarten.nl