deze maand
 
Hai!
 
In dit nummer van betrokkenuitvaartenTips:
 
berichtje van Gita
- oma
 
hoofdartikel
 
 
eZine nr. 3, jaargang 2015  
September eZine van
betrokken uitvaarten.

Verschijnt onregelmatig.
Je ontvangt dit eZine omdat je je
opgegeven hebt als abonnee.
Met de link onderin deze
mail kun je je abonnement opzeggen of wijzigen.
 
Deel de tips en verhalen!
Stuur dit eZine alsjeblieft
door aan iemand voor wie
deze informatie ook
waardevol is.


beste lezer, 
 
In de zomer van het jaar 1999 liep ik in de achterhoek achter de rouwauto aan, waar mijn oma in lag. Het was warm en windstil, de zon scheen. Het was zo’n zwoele zomerdag. Met mijn zoon in een kinderwagen en mijn dochter aan de hand liepen wij, met familie en vrienden, in een lange stoet over kleine landweggetjes omzoomd door majestueuze bomen naar de begraafplaats. Auto’s stopten, voorbijgangers namen hun hoed af.
 
Ik waande mij in een Italiaanse film. Ik heb het als wonderschoon ervaren.

 

een voettocht over het Lange Voorhout
 
 Inmiddels ben ik nu 6 jaar uitvaartonderneemster en afgelopen zomer overviel mij hetzelfde gevoel toen ik in een stoet liep, door het Hofkwartier en over het Lange Voorhout. We liepen van het woonhuis richting de Schouwburg. Ik liep voorop om de stoet te leiden. Achter mij werd een loopkoets, met daarop de kist, door kinderen, kleinkinderen en vrienden gereden. Daarachter sloten de anderen aan.

De loopkoets is zwart en prachtig in zijn eenvoud. De kist is van blank populieren hout. Op de kist ligt een bloemstuk van onder andere grote oudroze  rozen. De bloemist uit het straatje, thuis in het Hofkwartier, is het die ochtend komen brengen.

Als je je best doet kun je het bijna ervaren. De wind zachtjes ruisend door het bladerdak. Het knisperen van de schelpen onder de wielen van de loopkoets en van de voeten die zich over het schelpenpad bewegen. Zacht gepraat van mensen uit de stoet en misschien veegt iemand er wel zijn tranen weg. De stelen van zonnebloemen omklemd door handen van de familie. Toeschouwers die even stilstaan en stil zijn. De beelden, van de jaarlijkse beeldententoonstelling waar we tussen door laveren. Het Haagse Lange Voorhout, getuige van zovele gebeurtenissen, aanschouwt ook deze stoet.
 
Het is verdriet en schoonheid in één. Afscheid nemen, hoewel met het leven verbonden, is moeilijk, maar op deze wijze indrukwekkend en troostend.

Aan het eind, uit het zicht, draait de stoet de antiek- en boekenmarkt op, die er wekelijks een paar keer wordt gehouden. Het leven gaat door, maar voor ieder in de stoet, staat het leven even stil.Meer weten? Bel 06-20405561 of mail.


over Gita

Gita Beets is de vrouw achter het bedrijf betrokken uitvaarten in Den Haag. Zij heeft ruimte, tijd en aandacht voor families, voor jong en oud, om bewust en actief afscheid te nemen van degene die hen lief is. Door een betrokken en warm afscheid kan een dierbare herinnering ontstaan. Zij is lid van het netwerk uitvaartvernieuwers.
 
Gita kan families in een informele sfeer ondersteunen en inspireren bij het organiseren van een uitvaart, van de opbaring tot en met de feitelijke uitvaart. Maar ze kan ook vrijblijvend een gesprek met je voeren om je te informeren over de mogelijkheden die bij je passen.

over je abonnement
 
Nog geen abonnee? Klik hier om je aan te melden. Je ontvangt de eZine "wat moet en 10 dingen die je zelf kan regelen bij een uitvaart".
 
betrokken uitvaarten
goudreinetstraat 574,2564 px den haag
tel: 06 - 20405561
kvk-nr: 27354781
 
betrokken uitvaarten   06 - 20405561   www.betrokkenuitvaarten.nl