deze maand
 
Hai!
 
In dit nummer van betrokkenuitvaartenTips:
 
berichtje van Gita
 
hoofdartikel
 
eZine nr. 7, jaargang 2011   
Augustus eZine van
betrokken uitvaarten.

Verschijnt iedere maand
op de 15e. Je ontvangt
dit eZine omdat je je
opgegeven hebt als abonnee.
Met de link onderin deze
mail kun je je abonnement opzeggen of wijzigen.
 
Deel de tips en verhalen!
Stuur dit eZine alsjeblieft
door aan iemand voor wie
deze informatie ook
waardevol is.


beste lezer, 
 
De zomervakantie zit er weer “bijna” op. Ik heb de eerste anderhalve week van onze zomervakantie met de kids gefietst door Nederland. We hadden prachtig weer en kwamen thuis toen de regen met bakken uit de hemel begon te vallen. Een beetje geluk heb je soms nodig.
Wij hebben al vaker van dit soort tochten gemaakt door Nederland en telkens kan ik weer intens genieten van de verrassende routes. De vele pontjes over de rivieren, fietspaden door bossen, weilanden, dijken en dorpen. Er valt heel wat te ontdekken. Daarna heb ik een paar weken heerlijk kunnen ontspannen en veel gelezen. Met dat weer zat er niet veel anders op om is even lekker te cocoonen.

Inmiddels bereiden we ons weer voor naar school te gaan, trainingen gaan weer beginnen. En ik ben ook weer volop aan het werk. We kruipen uit onze vakantie cocon. In dit eZine laat ik jullie kennismaken met een prachtig nieuw product: vlinders.
 

Vlinders
 
Bolletjesschroeven
Kisten worden vaak gesloten door schroeven. Meestal zit daar een bolletje op om de schroeven gemakkelijk dicht te kunnen draaien. Vind je die bolletjes ook zo spuuglelijk ? Er zijn schroeven met kleinere bolletjes of je kunt de deksel sluiten met gewone kruiskop schroeven.

Maar er is een nieuw alternatief ! vlinder bovenzijde
Je kunt één of meerdere schroeven vervangen door een bolschroef met een houten vlinder erop. Ongeveer zo groot als je hand.
Deze vlinders zijn gemaakt van ongelakt hout. Je kunt ze dus ook heel goed beschilderen of versieren. Zo beschilderd of versierd geven ze net een accent. Een klein gebaar. Met zorg bewerkt voor degene die je dierbaar is.

Wie maakt ze?
Een vlinder maken kost enorm veel tijd. De vleugels moeten worden uitgesneden. Als ze hier in Nederland moeten worden gemaakt, worden de vlinders door de hoeveelheid handarbeid veel te duur. In Pakistan is een fairtrade-project opgezet door de kistenfabrikant Radboud Spruit. In de werkplaats daar worden naast andere artikelen onder andere vlinders gemaakt.

Een paar voorbeelden uit de praktijk
De zoon van 12 die voor zijn vader een vlinder heeft beschilderd. Op de ochtend van de uitvaart heeft de zoon de vlinder aandachtig met beiden handen op het voeteneinde van de kist gedraaid. Zo reist deze vlinder van de zoon tot op het allerlaatst met hem mee.

Of …

vlinder met schroef De drie nichtjes die drie vlinders hebben beschilderd en beplakt met steentjes voor hun oom.
Tijdens de afscheidsbijeenkomst is er een moment met speciale muziek. De drie nichtjes zullen dan een schroef verwijderen en deze vervangen door hun versierde vlinder. Om dit goed te laten verlopen staan we voor de afscheidsbijeenkomst bij de kist. De drie nichtjes bepalen vol aandacht wat de beste plek is van de 8 mogelijkheden voor hun vlinder. Vol overgave wordt er geoefend om de schroef los te draaien en de vlinder erop. Onder het toeziend oog van publiek moet het zeker goed gaan. Net zo lang tot ze gerust zijn dat het gaat lukken.

Voorraad Voor families die de vlinders willen gebruiken heb ik een aantal vlinders op voorraad liggen, maar je kunt ze eventueel ook bij mij bestellen.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties dan kun je me natuurlijk altijd bellen (o6-20405561) of mailen (gita@betrokkenuitvaarten.nl).

over Gita

Gita Beets is de vrouw achter het bedrijf betrokken uitvaarten, uitvaartverzorging in Den Haag. Zij heeft ruimte, tijd en aandacht voor families, voor jong en oud, om bewust en actief afscheid te nemen van degene die hen lief is. Door een betrokken en warm afscheid kan een dierbare herinnering ontstaan. Zij is, als enige in Den Haag, lid van het netwerk uitvaartvernieuwers.
 
Gita kan families ondersteunen en inspireren bij het organiseren van een uitvaart, van de opbaring tot en met de feitelijke uitvaart. Maar ze kan ook vrijblijvend een gesprek met je voeren om je te informeren over de mogelijkheden die bij je passen.

over je abonnement
Nog geen abonnee? Klik hier om je aan te melden. Je ontvangt de eZine "wat moet en 10 dingen die je zelf kan regelen bij een uitvaart".
 
betrokken uitvaarten
goudreinetstraat 574,2564 px den haag
tel: 06 - 20405561
kvk-nr: 27354781
 
betrokken uitvaarten   06 - 20405561   www.betrokkenuitvaarten.nl