De uitvaartbus

De uitvaartbus

Als een dierbare overlijdt, kan de periode daarna aanvoelen alsof het heel snel gaat. Vlak na het overlijden vindt de uitvaart al plaats, terwijl je juist alle tijd wil nemen om afscheid te nemen. Het is al moeilijk genoeg om vaarwel te zeggen tegen je geliefde. Het liefst zou je tot het laatste moment bij hem of haar zijn. En dat kan, met de uitvaartbus. Kies jij voor een uitvaart waar je samen met je dierbare naar het allerlaatste afscheid rijdt?

Samen naar het afscheid

Bij een traditionele uitvaart wordt de overledene vervoerd in een rouwauto, gevolgd door auto’s met de nabestaanden. Maar een fijn afscheid ziet er voor iedereen anders uit. Misschien voelt een rouwstoet voor jou afstandelijk, en wil je liever dichtbij je dierbare blijven. Dan is de uitvaartbus wellicht iets wat past bij de uitvaart die jij organiseert. Deze bus heeft ongeveer vijftien ruime zitplaatsen voor familie en vrienden en een ruime plaats voor de kist. Op die manier is het mogelijk om samen met de overledene naar de rustplaats te rijden.

Rijden langs het leven van je geliefde

Er wordt vaak gedacht dat de uitvaartbus bedoeld is voor het maken van lange afstanden. Toch is dat niet de enige reden: de bus kan op veel verschillende manieren de uitvaart persoonlijk maken. Zo is het mogelijk om in de bus een rondrit te maken langs plaatsen met een emotionele waarde. Samen met de nabestaanden rijd je dan bijvoorbeeld langs een geliefde sportclub, favoriet café of oude woonplaats. Op die manier maak je als het ware een waardevolle ‘roadtrip’ langs het leven van je geliefde.

Mogelijkheden van de uitvaartbus

De invulling van het gebruik van de uitvaartbus is helemaal aan de nabestaanden. Als eerste is dat natuurlijk de route die je met de bus wil afleggen. Bedenk welke plekken belangrijk waren voor je dierbare. Misschien was dat het strand van Zandvoort, terwijl de uitvaart een uur verderop plaatsvindt. De bus kan voor meerdere uren gehuurd worden, lange afstanden zijn geen probleem. In de bus kun je ervoor kiezen om muziek te luisteren naar jouw keuze. Dat kan aan de hand van de muziekinstallatie, maar zelfs live muziek is mogelijk. De uitvaartbus is bedoeld om nabestaanden te voorzien van een persoonlijke en intieme wijze van vervoer naar het uiteindelijke afscheid.

Over betrokken uitvaarten

Bij Betrokken Uitvaarten staat persoonlijk contact centraal. Daarom verzorgen Gita en Kardie alle uitvaarten zelf. Ze willen de nabestaanden in korte tijd goed leren kennen, om zo samen een uitvaart te organiseren die past. Zowel bij de overledene, als bij de nabestaanden. Want een afscheid hoeft niet traditioneel te zijn: het mag persoonlijk en intiem, met alle wensen die daarbij horen. Gita en Kardie helpen de nabestaanden hier keuzes in te maken met alle tijd, ruimte en aandacht die zij nodig hebben. Neem gerust contact met hen op!