Opbaarmogelijkheden Den Haag

In Den Haag en omstreken zijn verschillende opbaarmogelijkheden als u besluit niet thuis op te baren. Op veel crematoria en begraafplaatsen is een centrale koeling aanwezig en kunt u op afspraak uw dierbare bezoeken. Er zijn ook nog een aantal andere locaties in Den Haag waar het mogelijk is uw dierbare op deze manier op te baren. Er bestaan echter ook sleutelkamers.

Sleutelkamers

Wanneer u kiest voor een sleutelkamer, dan krijgt u een sleutel van de kamer, waardoor u 24 uur toegang hebt tot de ruimte waar uw dierbare ligt. Het is mogelijk de ruimte enigszins aan te  passen en de sfeer te creëren die u voor ogen hebt. U kunt gasten ontvangen op afspraak en zo lang met ze doorbrengen als u prettig vindt. Ook kunt u er zelf tijd doorbrengen met elkaar, een borrel drinken of er iets eten. Er is geen eindtijd aan een bezoek.

In een sleutelkamer is het mogelijk in kleine clubjes bezoek te ontvangen. Een groot rouwbezoek dat op de kaart vermeld wordt en waarbij u veel mensen verwacht, moet met de betreffende locatie worden afgestemd. Een aantal locatie met een sleutelkamer zal ik hieronder vermelden.

Oud Eik en Duinen

Begraafplaats Oud Eik en Duinen heeft 2 sleutelkamers in het oude koetshuis beschikbaar. Het oude koetshuis ligt direct aan de rechterkant als u het hek in loopt. Hier is ook de administratie van de begraafplaats gevestigd. U krijgt daar een ruime kamer waar u kan zitten. Gemeenschappelijk met de andere kamer is er een ruimte om koffie en thee te pakken, of een drankje uit de koelkast.

Begraafplaats Oud Eik en Duinen, Laan van Eik en Duinen 40, 2564 GT Den Haag

Nieuw Eykenduynen

Afscheidshuis Nieuw Eykenduynen heeft 8 sleutelkamers. Alle opbaarkamers zijn voorzien van een pantry met minibar (koffie, thee en stromend water), een zithoek en een eenvoudige muziekinstallatie. De kamers liggen in een gebouw in u-vorm. De kamers liggen aan een galerij aan een binnentuin.

Afscheidshuis en begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2A, 2563 KJ Den Haag

Westduin

Begraafplaats Westduin heeft 2 sleutelkamers beschikbaar. Zij zijn gesitueerd in het gebouw met het rieten dak, direct na het hek rechts gelegen. Er is een gezamenlijke ruimte waar u koffie en thee kunt pakken.

Begraafplaats Westduin, Wijndaelersingel 3-5, 2553 AC Den Haag

De Kleine Poort

Afscheidschalet De Kleine Poort is een bijzondere plek om uw dierbare op te baren. Het ligt in Roelofarendsveen bij Ans Klein. Zij heeft in haar grote tuin een chalet gebouwd, waar zij families en de overledene ontvangt. In het chalet is een klein keukentje en u kunt gebruik maken van de tuin voor het chalet. Het chalet is voor uw exclusieve gebruik.

De Kleine Poort, Veenderveld 7, 2371 TS Roelofarendsveen

St. Barbara

Begraafplaats St. Barbara in het centrum van Den Haag heeft de beschikking over 1 sleutelkamer. Het is een kleine ruimte. Er zijn maximaal 6 personen toegestaan.

Begraafplaats St. Barbara, St. Barbaraweg 6, 2516 BT Den Haag

Meer weten?

Wilt u meer weten over opbaarmogelijkheden in Den Haag? Bel 06-20 40 5561 of mail.