Een begrafenis in Den Haag regelen

Wilt u een begrafenis in Den Haag regelen? Den Haag is veel mooie begraafplaatsen rijk. Allemaal met hun eigen sfeer. De oudste begraafplaats van Den Haag Oud Eik en Duinen, met zijn vele oude graven en markante ruïne of het relatief nieuwe Westduin, schurkend tegen duinen, of het katholieke st Petrusbanden met de erboven uittorende ronde kapel of de in de Archipel gelegen Kerkhoflaan. Beiden liggend tegen de Haagsche Scheveningse bosjes aan. Dan is er nog de modernere katholieke begraafplaats St. Barbara en natuurlijk de begraafplaatsen in Loosduinen. Vindt u het een moeilijke keuze? Een bezoekje is zo geregeld!

Kiest u een algemeen graf?

In een algemeen graf worden meestal meerdere personen begraven die geen band met elkaar hebben. De beheerder van de begraafplaats bepaalt de volgorde van uitgifte en wie erin worden begraven. Een algemeen graf wordt uitgegeven voor 10 jaar. Deze periode kan niet worden verlengd. Na 10 jaar mag het graf door de begraafplaats worden geruimd. Herbegraven is dan soms mogelijk. Omdat er meerdere personen van verschillende families in een graf liggen kan er alleen een klein steentje op het graf geplaatst worden.

Of toch een particulier graf?

In een particulier graf kunnen meestal meerdere personen en een aantal urnen worden begraven. Het graf staat op naam van één persoon: de rechthebbende. Deze rechthebbende bepaalt wie er in het graf mag worden bijgezet. Een particulier graf wordt meestal uitgegeven voor 20 of 30 jaar, en er moet onderhoud betaald worden tijdens de periode van gebruik.