Een bijzondere kist kiezen voor de uitvaart

Een bijzondere kist kiezen voor de uitvaart

Een mooie kist kiezen hoort bij een mooi afscheid. Fijn is het als degene van wie wij afscheid nemen de kist zelf uit heeft gekozen. Af en toe is dat het geval. Betrokken Uitvaarten komt dan bij de stervende langs om de wensen omtrent de eigen uitvaart te bespreken. Meestal zijn het echter de nabestaanden die de doodskist uitzoeken. Wat zijn de keuzes?

Een bijzondere kist kiezen voor een bijzonder afscheid

Een kist hoeft niet lelijk, saai en standaard te zijn. Liever niet, zelfs. Kies liever een ambachtelijk gemaakte kist, een eco-kist of een kartonnen kist. Of kiest u voor een wade en een opbaarplank? Maak hier een keuze voor het afscheid van een overledene of kies alvast uw eigen kist.

Een ambachtelijk gemaakte kist

Ambachtelijke gemaakte grafkisten zijn gemaakt met liefde en aandacht. Er zijn bijvoorbeeld kisten te koop in de vorm van een cocon. Deze kist symboliseert een proces van transformatie. Deze kist doet denken aan de doodskist van een farao. Er zijn meerdere modellen en formaten te krijgen, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Fairtrade kisten en manden

Deze uitvaartkisten en -manden worden handmatig gemaakt van natuurlijke materialen. Ze zijn volledig biologisch afbreekbaar en bevatten geen schadelijke chemicaliën. Fair Trade betekent dat u mensen in minder welvarende gebieden van de wereld steunt met uw aankoop.

Milieuvriendelijke kartonnen kisten

Voor een ecologische kartonnen kist (zie foto) hoeven geen bomen te sneuvelen. Deze kisten worden van 100% gerecycled materiaal gemaakt dat helemaal biologisch afbreekbaar is. Een dergelijke kist kan makkelijk gepersonaliseerd worden door hem bijvoorbeeld te verven in een mooie kleur met milieuvriendelijke verf.

Geen kist kiezen, maar een lijkwade

Weet u nog hoe u als kind uw eerste huisdier begroef? Misschien was het een overleden hamster, kat of vogel. U wikkelde het dier in een doek en groef een gat in de tuin of het park. Iemand van de aanwezigen hield een kleine toespraak. Het was een troostrijke gebeurtenis voor een kind dat een groot verlies heeft geleden. Dit is ook voor een mens een heel natuurlijkste manier om aan de aarde toevertrouwd te worden. De lijkwade voor de overledene is zo goedkoop, duur, intiem of exclusief als u dat wilt. Overleg met Betrokken Uitvaarten hoe en wat er mogelijk is.

Advies bij het kiezen van een kist

Er zijn veel mooie kisten, manden, lijkwaden en draagbaren te koop van prachtige, natuurlijke materialen. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het uitzoeken van een kist en de overige uitvaartverzorging. Ik ben Gita, oprichter van Betrokken Uitvaarten uit Den Haag. U kunt mij elke dag, op elk tijdstip bereiken op telefoonnummer 06 20 40 5561. Samen met u verzorgen we een mooie uitvaart naar uw wensen.