Een kartonnen uitvaartkist?

Een kartonnen uitvaartkist?

Een kartonnen uitvaartkist als laatste rustplaats klinkt misschien wat oneerbiedig. Door het gebruik van karton in onze alledaagse handelingen, heerst een stigma over de kwaliteit van het materiaal. Toch biedt een kartonnen kist, of beter gezegd, FAIRboard kist, onze nabestaanden veel voordelen. Sociale onderneming FAIR Coffins ontwerpt en produceert duurzame kisten, geschikt voor elk type afscheid.

Een stukje schoner en socialer

Tegenwoordig zijn we ons steeds bewuster van de sporen die we op onze planeet achterlaten. We dragen het liefst ons steentje bij aan een betere bestaanswereld. Zeker voor de toekomst van onze nabestaanden! Door een uitvaart in te richten met duurzame aspecten, kan vervuiling worden beperkt. Op deze manier wordt de toekomst van nabestaanden in acht gehouden. Samen laten we uiteindelijk de wereld een stukje schoner achter.

Een schonere industrie

Een onderneming die zich sinds 2017 inzet voor een schonere uitvaartindustrie, is FAIR Coffins. De sociale onderneming produceert ecologische uitvaartkisten, bestaand uit een gerecycled kartonnen plaatmateriaal. De kisten zijn biologisch afbreekbaar, waardoor ze geschikt zijn voor alle (natuur)begrafenissen en crematies. Het bedrijf streeft naar het maken van impact op ecologisch en sociaal gebied. Het laatste realiseren zij door een sociale werkplek te bieden aan ieder die voldoening haalt uit het maken van een bijzonder en eervol product.

Sociale werkplek

Wanneer materialen vanuit de regionale drukkerij de werkplek bereikt, wordt het door een team handige handen in elkaar gezet. Diversiteit speelt in dit team een grote rol. Er lopen verschillende maatschappelijke trajecten bij FAIR Coffins, die door de goede begeleiding vaak zorgen voor banenmogelijkheden buiten het bedrijf. FAIR Coffins telt een aantal hartverwarmende succesverhalen, zoals het verhaal van Gizella en Robin. De kansen die het bedrijf biedt, zorgt voor een waar vlindereffect: één actie verandert een compleet mensenleven!

Themakisten

Naast een divers team op de werkvloer biedt FAIR Coffins klanten diversiteit in producten. Was een lange boswandeling vaste prik op de zondag van jouw dierbare? Of was deze persoon groot watersportliefhebber? FAIR Coffins produceert naast een klassieke kartonnen uitvaartkist ook themakisten. ‘Boswandeling’, ‘Water’, ‘Flower Bird’ en ‘Zonnebloemen’ zijn voorbeelden van themakisten. De themakisten hebben ieder een eigen en bijzondere uitstraling. Zo zorgen ze voor de juiste afspiegeling van iemands bijzondere leven.

FAIR Coffins en Betrokken Uitvaarten

Het gebruik van ecologische uitvaartkisten van karton is een wens die steeds meer families hebben. Zo komt FAIR Coffins in beeld! Ook bij Gita Beets, oprichtster van uitvaartonderneming Betrokken Uitvaarten. Op persoonlijke, informele wijze begeleiden Gita en haar zus Kardie uitvaarten in Den Haag en omstreken. Inmiddels doet Gita dit al meer dan 10 jaar, en nog steeds met veel passie. De mogelijkheden zijn wat Gita betreft oneindig. Samen met families zorgt ze ervoor dat op een manier passend bij de geliefde persoon afscheid kan worden genomen. Hoe kan Gita samen met jou zorgen voor een passend afscheid? Contact opnemen mag altijd. Gita staat je graag te woord!