Een laatste omhelzing van bloemen met de Bloemenband

Een laatste omhelzing van bloemen met de Bloemenband

Bij het nemen van afscheid staan bloemen symbool voor verschillende dingen. Het is een eerbetoon, een teken van liefde aan de overledene en een manier om troost te bieden aan naasten. Prachtige, volle boeketten en rouwkransen vullen de ruimte. Expressief of kalm, ze zijn een uiting van de overledene. Met de Bloemenband krijgt deze geliefde persoon een troostrijke, laatste omhelzing van bloemen. Is de Bloemenband een toevoeging aan de uitvaart van jouw dierbare?

Een passend afscheid

Geen persoon is hetzelfde en elk afscheid is uniek. Je hoopt een afscheid neer te zetten dat precies zegt hoe jouw dierbare was en waar hij of zij voor stond. De mogelijkheden zijn ontelbaar. Wanneer je beslissingen maakt over de aanwezigheid van bloemen, kun je de Bloemenband overwegen. Met de Bloemenband kunnen jij en je naasten de bloemschikking op een unieke en passende manier invullen.

Speciaal op maat

De Bloemenband is een op maat gemaakte rouwband gemaakt van ecologische materialen. Er is keuze uit verschillende kleuren, materialen en maten van lusjes voor de bloemstelen. De band wordt stijlvol om een open of gesloten kist aangebracht en biedt ruimte voor 175 bloemen. De familie kan zelf de Bloemenband aanvullen, of afscheidnemende gasten vragen een bloem in de band te steken. Het resultaat: een prachtige, gezamenlijke omhelzing van bloemen aan jullie dierbare.

Mee naar de laatste rustplaats

De bloemige omhelzing voortzetten is mogelijk. Omdat de Bloemenband volledig van ecologische materialen is gemaakt, kan hij, in overleg met de begraafplaats of het crematorium, mee naar de laatste rustplaats. Ook kan de band om een urn worden gedraaid en gevuld worden met gedroogde bloemen van de uitvaart, of plek bieden aan nieuwe, verse bloemen.

Over Betrokken Uitvaarten

Al meer dan 10 jaar begeleidt Gita met veel passie uitvaarten. Op persoonlijke en, zoals de naam vertelt, betrokken wijze weet zij naasten in een kwetsbare fase te ondersteunen. Uit eigen ervaring weet zij dat een warm afscheid kan bijdragen aan het ontstaan van een dierbare laatste herinnering. Daarom zorgt Gita ervoor dat families op de hoogte zijn van alle mogelijke opties. Zij heeft een Bloemenband van jute te leen. Wil je de Bloemenband meegeven aan je dierbare of wil je hem zelf houden dan kan bij Bloemenband.nl of Faircoffins een Bloemenband naar keuze van de familie aangeschaft worden. Wil jij je dierbare op een unieke manier omringen met bloemen? Contacteer Gita gerust met vragen over de mogelijkheden.

De foto is gemaakt door Fenneke Visscher van Made with love, afscheidsfotografie.