Uitvaart in intieme setting: jouw mogelijkheden

Uitvaart in intieme setting: jouw mogelijkheden

Veel uitvaarten worden gehouden in een uitvaartcentrum of in een kerk. Deze locaties zijn volledig gericht op de dienst en zien er vaak hetzelfde uit. Maar uitvaarten kunnen gehouden worden op veel verschillende locaties die voor zowel de overledene als de nabestaanden een speciale betekenis kunnen hebben, zoals een café, theater of natuurgebied. Het belangrijkste is om afscheid te nemen op een locatie die de juiste sfeer weet neer te zetten. Hiervoor heeft Betrokken Uitvaarten een unieke oplossing: de huiskameruitvaart.

Een fijne sfeer

Als er een uitvaart in de huiskamer plaatsvindt is er ruimte om in alle rust en in een vertrouwde omgeving, op een persoonlijke manier afscheid te kunnen nemen van je dierbare. Aangezien er tijdens een huiskameruitvaart hoogstwaarschijnlijk afscheid wordt genomen in het huis van de overledene, hangt er een fijne sfeer. Je geliefde heeft daar natuurlijk dag en nacht gespendeerd. In de woonkamer krijg je genoeg tijd en rust om dag te zeggen, zodat het op een mooie manier afgesloten kan worden.

Hoe ziet een huiskameruitvaart eruit?

Hoe ziet een huiskameruitvaart er verder uit? Je hebt natuurlijk niet een aula en bijeenkomstruimte tot je beschikking. Maar er zijn ten opzichte van een uitvaartcentrum ook weer voordelen op te noemen. Denk aan:
– Geen vast draaiboek, de uitvaart is ter eigen invulling
– Alle gewenste persoonlijke benodigdheden en voorzieningen dichtbij
– Intieme setting die natuurlijk aanvoelt
– Rust voor nabestaanden

De ervaring van…

Corrie (75) wist dat haar zus te overlijden zou komen, maar toen het eenmaal zover was, was het verdriet alsnog groot. Door een mindere gezondheid had ze haar al een tijdje niet meer gezien. Corries nicht besloot een huiskameruitvaart te organiseren. Na afloop bleek het een perfect te passen bij de kleine, hechte familie. Corrie: ‘Ik kon nog een keer terecht in het huis waar ik zo vaak was geweest. Met zijn allen zaten we in de tuin, zoals zo vaak wanneer we op bezoek waren. Eigenlijk voelde het als een laatste verjaardagsfeest, zo vertrouwd en intiem. We hebben enorm gelachen en gehuild. Die herinnering neem ik met liefde met me mee.’

Spreek je wensen uit

Vind je een huiskameruitvaart een goed idee, maar zijn er toch een paar aanpassingen die je zou willen? Spreek je wensen uit, want zo kom je tot de perfecte uitvaart. Er is namelijk ontzettend veel mogelijk. Soms vinden mensen het spannend om aan te geven dat ze het liefst thuis afscheid willen nemen van hun geliefde. Maar dit is ten slotte de plek waar je een groot van je leven doorbrengt. Bij Betrokken Uitvaarten denken we graag mee om de uitvaart op een voor jullie prettige manier te organiseren.

Over Betrokken Uitvaarten

Betrokken Uitvaarten is de onderneming van mij, Gita Beets. Ik help dierbaren en familieleden na een overlijden in Den Haag en omstreken om op een persoonlijke en warme manier afscheid te kunnen nemen. Bij een uitvaart zijn vaak meer mogelijkheden dan je denkt. Je kunt maar één keer afscheid nemen. Daarom is het belangrijk dat je dit goed kunt doen. In samenwerking zorgen we ervoor dat het afscheid aansluit op het leven van de overledene en jullie wensen. Zelf blijf ik up-to-date met het aanbod van uitvaartmogelijkheden en partners in de regio. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om je wensen te bespreken.