In stijl naar de laatste rustplaats

In stijl naar de laatste rustplaats

De rit naar de rustplaats. Samen met de gasten brengt de familie hun dierbare naar een laatste bestemming. Een plek waar ze samenkomen om deze bijzondere persoon te eren, nu en nog jaren erna. Het voelt misschien als een spannend moment, omdat het de laatste keer is dat de dierbare ’tastbaar’ is. Je wilt daarom dat alles goed verloopt. Van verkeer, tot de samenstelling van de rouwstoet. Hoe zorg je voor een stijlvolle laatste rit?

De samenstelling van de stoet

Vaak wordt voor of na een afscheidsbijeenkomst gebruik gemaakt van rouwtransport. Een rouwstoet begint met het voertuig waarmee de overledene vervoerd wordt. Daarna volgen meestal auto’s met nabestaanden. Het is optioneel om deze in te huren, afhankelijk van de wensen en het budget. Daarna volgen de auto’s van afscheidnemende gasten. Dit alles kan ook slechts met vervoer van de overledene, en een wandelende stoet. De samenstelling kunnen jullie als familie zelf invullen!

Autoliefhebber of niet

Misschien was jouw dierbare een groot Mercedes-liefhebber. Geen enkel ander merk kwam op de oprit te staan. De keuze gaat logischerwijs uit naar een rouwwagen van het merk Mercedes? Er zijn ontzettend veel stijlvolle rouwwagens in te huren. Een autoliefhebber hoeft de overledene niet te zijn. Het belangrijkste is dat het vervoer past bij het leven van de overledene. Groots, glanzend en aanwezig? Of juist sierlijk en subtiel?

52 bijzondere voertuigen

Wanneer je niet weet waar je moet beginnen, of niet de juiste kennis over automerken bezit, kun je terecht bij Van der Lans en Busscher Staatsievervoer. Het wagenpark is gevestigd in Den Haag en herbergt een collectie van 52 bijzondere rouwauto’s en volgauto’s. Typen voertuigen waar uit gekozen kan worden, zijn:
• Traditioneel. Stijlvolle rouwauto’s en volgauto’s van de merken Cadillac en Mercedes.
• Classics. Een tal prachtige oldtimers van merken zoals Citroën of Rolls Royce.
• Uitzonderlijke voertuigen. Rouwauto’s en volgauto’s die weinig voorkomen van merken zoals Landrover, Volvo en Tesla.
• Alternatieve voertuigen. Wanneer het iets anders mag dan normaal, zijn er bijvoorbeeld rouwcaravans, een rouw(bak)fiets of een loopkoets.

Over Betrokken Uitvaarten

De kist achter een tandem? Of in een stoere Landrover Defender (zie plaatje)? Niks is te gek. ‘Het belangrijkste vind ik dat de laatste rit kenmerkt hoe jouw dierbare het allerliefste van A naar B kwam’, aldus Gita Beets, oprichtster van Betrokken Uitvaarten. ‘Wellicht was hij of zij een verknocht fietser, of groot crossliefhebber. Samen kijken we hoe we die laatste rit zo speciaal mogelijk maken’. Heb je vragen over vervoer bij uitvaarten, of een uitvaarten in het algemeen? Contacteer Gita gerust.