Persoonlijk en dichtbij: een uitvaart in de eigen omgeving

Persoonlijk en dichtbij: een uitvaart in de eigen omgeving

Er zijn veel bijzondere omgevingen om een uitvaart in de organiseren. Dit hoeft tegenwoordig helemaal niet meer in een uitvaartcentrum te gebeuren. Een theater, bioscoop, café of museum behoren ook tot de mogelijkheden. Maar voor een intieme en warme locatie hoef je het soms niet ver van huis te zoeken. Een uitvaart in eigen omgeving, zoals je huis of tuin, is ook mogelijk.

Een positief gevoel overhouden

Een overlijden is altijd emotioneel. Je bent amper bekomen van de schok en zit nog vol met verdriet, en toch zul je veel keuzes moet maken. Je wilt dat de uitvaart een mooie aangelegenheid wordt om met een positief gevoel op terug te kijken. Daarvoor is het belangrijk een uitvaartlocatie uit te kiezen die prettig voelt. De uitvaart kan vervolgens in het uitvaartcentrum plaatsvinden, of op een andere locatie. Mocht je de mogelijkheid hebben en het prettig vinden, kunnen we de uitvaart ook in de eigen omgeving organiseren. Zoals de eigen tuin.

Uitvaart in eigen, persoonlijke omgeving

Huizen weerspiegelen het leven. Persoonlijkheid gaat overal in zitten. Van de bekleding van de muren tot de keuze van de meubels. Alle foto’s aan de muur en de boeken in de kast.
Thuis, je eigen plek, de eigen omgeving waar je jezelf warm en veilig voelt. Wat is een fijnere omgeving dan dat voor een uitvaart? Een uitvaart in een eigen omgeving maakt het vaak heel persoonlijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor al je andere dierbaren die op de uitvaart aanwezig zijn. De vertrouwde omgeving geeft de uitvaart een hele andere sfeer mee.

Wat zijn je mogelijkheden?

Bij een uitvaart heb je veel mogelijkheden: bijna alles kan en mag! Ook bij een uitvaart in de eigen omgeving zijn er veel verschillende manieren om deze in te vullen. We kunnen regelen dat er genoeg stoelen beschikbaar zijn zodat iedereen rustig kan luisteren naar de uitvaartdienst. In de eigen omgeving is ook de techniek te regelen voor muziek en versterking van de sprekers. Betrokken Uitvaarten heeft bovendien contacten met cateraars in de omgeving om dit bij je te verzorgen.

Adviezen voor een uitvaart in eigen huis of tuin

Nu is het zo dat een uitvaart in de eigen omgeving wel wat extra aandacht met zich meebrengt. We hebben een paar adviezen waar je rekening mee kunt houden. Wanneer je een uitvaart in de eigen tuin organiseert, is het goed om na te denken over wie je allemaal uitnodigt. Meestal heb je iets minder plek beschikbaar in de eigen tuin dan in een uitvaartcentrum. Door in te gaten te houden wie er allemaal komen, voorkom je dat het te vol wordt. Ook is het goed om de buren van tevoren op de hoogte te stellen dat er een uitvaart georganiseerd wordt. Zo weet je zeker dat verstorende klusplannen of eigen bijeenkomsten niet tegelijk met de uitvaart vallen.

Uitvaart bij Betrokken Uitvaarten

Betrokken Uitvaarten is een kleinschalige uitvaartonderneming in Den Haag. Mocht je een overlijden in je omgeving hebben, kan ik helpen bij het organiseren van een uitvaart. Je hebt verschillende mogelijkheden in het opbaren, in de locatie en de aankleding van de uitvaart. Het belangrijkste is dat de uitvaart goed voelt. Je kunt maar één keer afscheid nemen, daarom willen we dat je jezelf hier prettig bij voelt. Daarom kijken we samen naar hoe we de uitvaart in je huis of tuin zo mooi mogelijk kunnen maken. Je kunt hier dan met een fijn gevoel op terugkijken.