De vriendinnen van Edna

Edna heeft van te voren veel kunnen regelen, zo had ze jou gevonden op internet “Betrokken uitvaarten”. Telle heeft jou gebeld, je kwam die zelfde dag, dat voelde goed. Wij, Edna’s vriendinnen, ontvingen jou in Edna’s huis. Je had alle tijd van de wereld. Bleef zolang het nodig was. We hebben alles met jou doorgesproken en jij gaf aan wat te doen als het zo ver was.

Nadat Edna overleden was, kwam jij direct naar het ziekenhuis. Ook daar gaf jij ons de tijd. Wij hebben samen met jou Edna gewassen en aangekleed. Het was mooi om dat zelf te kunnen doen. En jij gaf op de juiste momenten, vakkundig de nodige aanwijzingen. Dit was heel intiem en jij paste goed in deze sfeer.

De kist die wij uitgezocht hadden, werd op dat moment gemaakt. Jij hebt de kist in de dagen daarna zelf opgehaald in Utrecht. Daarna hebben wij samen met jou Edna in haar kist gelegd. Een emotioneel moment waarbij jouw aanwezigheid een troost was.

De dienst die daar op volgde, hebben wij samen met jou van A tot Z voorbereid. Alles kon en jij hebt daarbij veel tips en mogelijkheden met ons besproken. Waardoor het een mooi geheel werd, waar wij Edna helemaal in herkennen. En het onder jouw begeleiding voor ons en alle genodigden, een heel waardevol afscheid werd.

Lieve Gita, jouw nazorg was fijn. Edna had jou vast een fijn mens gevonden, het was de bedoeling dat zij dit alles met jou zou bespreken. Dit is er helaas niet van gekomen. Wij hebben dit voor haar gedaan en kunnen zeggen, dat jij prima past in de reeds bestaande vriendinnenkring van Edna.