Echtgenote van Albert

Hallo Gita en Carla,

Wij wisten dat mijn man door zijn ziekte niet lang meer te leven had en toen ik een keer naar een standaard uitvaartverzorgingsbedrijf ging, hoe goed bedoelend de mensen daar ook waren, schrok ik van de ernstige gezichten, de zwarte rouwkleding en door anderen verzonnen omgeving.

Wat een warm bad was het toen Carla voor het eerst bij ons thuis kwam, ons aanhoorde en zei dat we er rustig over na konden denken of we met haar verder wilden. Ja dus ! En we hadden ons niet beter voor kunnen stellen over hoe het gegaan is.

Wij, ik en onze kinderen, wilden zoveel mogelijk zelf doen en mijn man thuis houden tot de crematie. Van zowel de kist maken als de espresso (geen slappe koffie), chocolade en gemberkoekjes voor na de dienst, de geluidsinstallatie alsmede grote TV-schermen in de kerk en opstelling werd er meegedacht. We hadden wel begeleiding nodig en daar waar wij steken lieten vallen, raapte Carla ze weer op en heeft tot de laatste minuut alles goed in de gaten gehouden of het allemaal liep zoals wij gepland hadden. Zij was de juiste toevoeging op onze onervarenheid en met een warme omhelzing toe.