Echtgenote van Ben

Juli 2011

Mijn man Ben is na een progressieve, neurologische aandoening op 57-jarige leeftijd overleden. Omdat mijn kinderen en ik het heel belangrijk vonden om zijn afscheid een hele persoonlijke sfeer te geven hebben wij ervoor gekozen om met Gita in zee te gaan nadat ik op haar site terecht was gekomen.
Haar benadering sprak mij onmiddellijk aan en ik heb dan ook direct een afspraak gemaakt om persoonlijk kennis met haar te maken.
Ook mijn man heeft haar, 5 dagen voor zijn overlijden, nog ontmoet want hij had in eerste instantie gekozen voor euthanasie.
Dat was heel bijzonder, Gita had 2 bossen gele pioenrozen meegenomen die de volgende dag ge-explodeerd waren, een gele zee. Net alsof ze bedacht hadden dat er niet veel tijd meer was om uit de knop te komen.
De natuur besloot uiteindelijk anders, Ben is 2 weken voor de geplande datum van de euthanasie vredig ingeslapen.
In plaats dat we nog tijd hadden om het afscheid grondig voor te bereiden moesten we nu in de versnelling maar dat was geen probleem, we hebben er, samen met Gita, iets heel moois van kunnen maken.
Allereerst in de rouwkamer van het verpleeghuis, waar mijn man de laatste 2 jaren verbleef, maar ook in het crematorium Ockenburgh 6 dagen later. We hebben alles, vanaf zijn overlijden t/m de crematie , in samenspraak en met advies en hulp van haar, zelf kunnen doen.
Wij kijken dan ook met heel veel dankbaarheid terug op een prachtig afscheid.
Yvonne Delemarre-Veltman