Uitvaart Leidschendam

Bij Betrokken Uitvaarten begrijpen we als geen ander dat het afscheid nemen van een dierbare veel emoties met zich meebrengt. In deze verdrietige periode helpen we u bij het organiseren van een persoonlijke uitvaart die eer doet aan het leven van uw dierbare. We nemen de tijd om te luisteren naar uw wensen en behoeften, zodat de uitvaart tot in de kleinste details klopt. Onze uitvaartverzorgers begeleiden u op informele wijze en nemen uw zorgen zoveel mogelijk uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Samen zorgen we voor een passend afscheid dat aan al uw wensen voldoet.

 • Een persoonlijke en betrokken uitvaart in Leidschendam
 • Ondersteuning voor, tijdens en na de uitvaart
 • Voor elk budget een mooi en waardig afscheid

Wilt u begeleiding van Betrokken Uitvaarten voor uw uitvaart in Leidschendam? Maak dan een afspraak via de button of neem contact met ons op. Onze betrokken uitvaartverzorgsters informeren u graag.

Maak een afspraak 06 20 40 5561

Uitvaartverzorging Leidschendam

Wanneer de arts het overlijden heeft bevestigd en u in alle rust afscheid heeft genomen van uw dierbare, plannen we samen een afspraak. Samen met u of ons verzorgingsteam we ervoor dat uw dierbare wordt gewassen, aangekleed en opgebaard op de locatie die u wenst, zoals thuis of in een uitvaartcentrum. Na deze verzorging heeft u de tijd om enkele belangrijke beslissingen te nemen voor de uitvaart in Leidschendam.

We ondersteunen u bij het maken van deze keuzes en lopen stap voor stap door het proces heen, zodat de uitvaart aan al uw wensen voldoet. Enkele beslissingen die u maakt zijn:

 • Waar vindt de uitvaart plaats?
 • Wilt u een begrafenis of een crematie?
 • Wat is de dag en aanvang van de uitvaart?
 • Stuurt u uw familie en vrienden een rouwkaart?

Deze beslissingen hoeft u niet direct te maken. In de daaropvolgende dagen is er voldoende tijd om weloverwogen keuzes te maken. Bij Betrokken Uitvaarten staan we op elk moment voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Voor de uitvaart

Als uitvaartverzorger in Leidschendam staan we niet alleen na het overlijden voor u klaar, maar ook daarvoor. Soms is het wenselijk om voor het overlijden uw eigen uitvaart of die van uw dierbare te plannen. Door van tevoren belangrijke keuzes te maken, creëert u rust en helderheid voor uzelf en uw familie. Betrokken Uitvaarten helpt u bij het opstellen van een gedetailleerd draaiboek voor de uitvaart en biedt inzicht in de kosten. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u zich richten op een waardig en persoonlijk afscheid. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak met onze uitvaartverzorgers.

Maak een afspraak 06 20 40 5561

Opbaarmogelijkheden in Leidschendam

We werken samen met diverse opbaarcentra in Leidschendam en de omliggende gebieden, zoals Den Haag, Voorburg, Rijswijk en Roelofarendsveen. Hierdoor bieden we u verschillende opties voor de opbaring van uw dierbare. Als u de voorkeur geeft aan een ander opbaarcentrum, bespreken we graag de mogelijkheden met u.

Een begrafenis of crematie

Bij Betrokken Uitvaarten verzorgen we zowel begrafenissen als crematies in Leidschendam. We helpen u graag bij het maken van een weloverwogen beslissing die aansluit op de wensen van uw dierbare en uw familie. We nodigen u uit om samen met ons de locatie voor de uitvaart te bezoeken. Dit geeft u een goed beeld van de mogelijkheden en helpt u bij het nemen van beslissingen over de opbaring, ceremonie en andere belangrijke aspecten van de uitvaart.

Begrafenis

In Leidschendam bevinden zich Begraafplaats Noorthey en de Rooms Katholieke Begraafplaats Sint Agatha, maar begraafplaatsen in de omgeving, zoals in Voorburg en Den Haag zijn ook mogelijk. U heeft een ruime keuze aan kisten, zodat u een optie kunt kiezen die past bij de persoonlijkheid en wensen van uw dierbare. We hebben kisten gemaakt van duurzame materialen, zoals hout, karton en pitriet, verlijmd met milieuvriendelijke lijm die biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast kunt u kiezen voor ambachtelijk vervaardigde kisten en waden van katoen, wol, linnen of zijde.

De begraafplaatsen in Leidschendam:

Begraafplaats Noorthey

 • Biedt ruimte voor zowel Rooms-Katholieke als islamitische graven.
 • De aula heeft een capaciteit voor 150 personen, met 80 zitplaatsen.
 • Er zijn diverse voorzieningen, waaronder afspeelapparatuur, een beeldscherm voor presentaties en een elektronisch orgel.

Rooms Katholieke Begraafplaats Sint Agatha

 • Beschikt over een kleine maar functionele kapel met ongeveer 80 zitplaatsen.
 • Er is een gedenktuin aanwezig voor het begraven van asbussen en urnen.
 • Na de plechtigheid kunt u gebruikmaken van de condoleanceruimte voor een samenkomst, met de mogelijkheid voor catering of zelfverzorging.

Crematie

Hoewel er in Leidschendam geen crematorium is gevestigd, zijn er in omliggende plaatsen een aantal crematoria op mooie locaties, waar we een afscheid voor uw dierbare kunnen organiseren. Een van deze crematoria is Crematorium Haagse Duinen, gelegen vlak achter de natuurrijke duinen van Den Haag.

Wilt u uw uitvaart in Leidschendam organiseren met onze persoonlijke begeleiding? Maak dan een afspraak met onze uitvaartverzorgers via de button of neem contact met ons op. We informeren u graag en verzorgen een respectvol afscheid van uw dierbare.

Maak een afspraak 06 20 40 5561

Na de uitvaart in Leidschendam

Enkele weken na de uitvaart in Leidschendam nemen we contact met u op om een afspraak te maken voor een bezoek. Tijdens dit bezoek overhandigen we u de nota en bespreken we hoe het met u gaat. Dit is ook het moment waarop we rustig terugkijken op de uitvaart en evalueren wat uw ervaring was. Daarnaast ondersteunen we u graag bij de plaatsing van een passend gedenkteken, het vinden van een plek voor de urn of bij het uitstrooien van de as van uw dierbare op een mooie locatie. Na 4 tot 5 maanden neemt Caroline Hettich van Dapper, Wegwijs bij Verlies contact met u op voor een gesprek.

Kosten uitvaart Leidschendam

De kosten van een uitvaart in Leidschendam variëren en hangen af van de specifieke wensen en keuzes. Bij Betrokken Uitvaarten begrijpen we dat budget een belangrijke factor is. Daarom bieden we diverse mogelijkheden die aansluiten bij verschillende budgetten.

Factoren die de kosten beïnvloeden zijn onder andere:

 • De keuze tussen een begrafenis of crematie
 • De gekozen locatie voor de uitvaart en afscheidsdienst
 • Het type kist of urn
 • Rouwkaarten en advertenties
 • Rouwvervoer van de overledene
 • Bloemen en decoraties

We nemen de tijd om uw wensen en behoeften te bespreken en adviseren u over de opties die binnen uw budget passen. Bij Betrokken Uitvaarten streven we naar transparantie, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Meer over uitvaartkosten

Contact opnemen met Betrokken Uitvaarten

Wilt u ondersteuning en begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart van uw dierbare in Leidschendam? Maak een afspraak voor een gesprek met onze uitvaartverzorgers of neem telefonisch contact met ons op.

Maak een afspraak 06 20 40 5561