Uitvaartverzorging

Nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld kunt u mij bellen. We maken een afspraak waar en wanneer we elkaar ontmoeten. Als eerste zorgen we ervoor dat uw dierbare wordt gewassen, aangekleed en opgebaard, als dit nog niet is gebeurd. Dit kan thuis zijn of elders, bijvoorbeeld in het uitvaartcentrum of verpleeghuis. We kunnen dit samen doen, maar Betrokken Uitvaarten kan de verzorging ook volledig voor u uitvoeren. U hebt zelf de keuze in welke mate u hieraan wilt deelnemen. Vervolgens maken we een aanvang met het organiseren van de uitvaart in Den Haag.

Belangrijke beslissingen na een overlijden

Na de verzorging is het tijd voor enkele belangrijke beslissingen. Zoals de dag en aanvang van de uitvaart. Wordt het een begrafenis of crematie? Wilt u de afscheidsbijeenkomst in een crematorium, kerk of begraafplaats houden of kiest u liever voor een alternatieve lokatie. Hoe stelt u familie, vrienden en bekenden op de hoogte: via een rouwbrief, e-mail, social media en/of advertentie? Betrokken Uitvaarten kan u hierbij helpen. Niet alle beslissingen hoeven in dit eerste gesprek gemaakt te worden. In de loop van de dagen groeit de invulling vanzelf.

Door wie word ik begeleid?

U wordt in principe van begin tot eind door mij persoonlijk begeleid. Alleen in uitzonderlijke gevallen, bij verhindering en tijdens vakanties, neemt een andere uitvaartbegeleidster mijn taken over. Ik werk samen met uitvaartondernemingen die een gelijkwaardige aanpak kennen.

De dagen tot aan de uitvaart

Thuis-opbaring in een serre

Thuis-opbaring in een serre

Dust to dust

Dust to dust